Letnji hit - tetovaže od sunca

Napisao: dblogs Objavljeno u: Lice i telo Postavljeno: 2015-07-07 Pregleda: 2201 Komentar: 0

Tetovaže su godinama veoma popularne među svim generacijama. Neko ima hrabrosti da uradi pravu tetivažu, dok drugi nisu sigurni da li će im dobro stajati, kako će to izgledati i slično. Ovog leta se pored Flash tetovaža o kojima smo vam pisali (Flash tatoo – sve što trebate da znate) se pojavio i novi hit – tetovaže od sunca. 

Prvo je potrebno naglasiti da nikako ne smete praviti ovu vrstu tetovaža na taj način što nećete zaštititi svoju kožu kremom za sunčanje. Upravo suprotno. Kožu obavezno namažite preparatom za sunčanje, a  mesto na kome želite privremenu letnju tetovažu od sunca ćete prekriti određenim oblikom. Postoji nekoliko načina da uradite ovu vrstu tetovaže:

 

♦ Najjednostavniji način za tetoviranje uz pomoć sunca jesu stikeri. Odaberite željeni oblik kao što je npr. srce, krstić, sunce, mesec, usne, slova i slično. Stiker određenog oblika možete kupiti, a možete i sami iseći od kolaž papira. Na mesto na kome želite tetovažu zalepite stiker. Ostali deo tela detaljno premažite kremom za sunčanje kako ne biste dobili opekotine. Sunčajte se kao i obično. Kada poželite da se okupate, skinite stiker i ostavite ga na sigurno mesto. Nakon kupanja se dobro obrišite i ponovo vratite stiker na željeno mesto. Kroz nekoliko dana ćete dobiti intenzivnu tetovažu od sunca privremenog karaktera. Ako želite da vam je neki deo tetovaže tamniji, a drugi svetliji i to je moguće uraditi. Jednostavno od početka sunčajte sve zajedno, a nakon par dana skinite nalepnice sa onih delova za koje želite da budu tamnije. Ostale delove ostavite i dalje prekrivene nalepnicom. Sunčajte se nekoliko dana ovako i dobićete fantastične rezultate.

 

 

♦ Drugi način može biti pomoću laka za nokte. Mesto na kome želite tetovažu operite i dobro osušite. Ukoliko vi ili neko vama blizak ume lepo da crta, može vam iscrtati lakom za nokte oblik koji želite. Nakon što se lak za nokte osuši, namažite se preparatom za sunčanje. Nakon povratka kući, lak odstranite. Sutradan ponovite postupak, jer ćete već nakon prvog dana videti obrise vaše tetovaže. Potrebno je na isto mesto iscrtati isti oblik. Nakon nekoliko dana ćete videti sjajan rezultat.

 

 

♦ Na kraju krajeva možete i kremom za sunce da iscrtate oblik koji želite, ali ovaj metod se ne preporučuje. Na ovaj način biste zaštitili od sunca samo deo kože na kome će se naći tetovaža, dok će vam ostali deo kože biti u potpunosti izložen štetnim UVA i UVB zracima.Ostavite komentar

Verifikacija