Boho stil – tvoj izbor za ovo leto?

Napisao: dblogs Objavljeno u: Stil Postavljeno: 2015-07-13 Pregleda: 1844 Komentar: 0

 

Sigurno ste čuli za boho ili boho-šik stil, ali niste bili sigurni šta je njegova karakteristika odnosno šta je tačno ova vrsta stila. Boho-šik stil je nastao pod uticajem raznih varijeteta bohemijskog i hipi uticaja. Ova vrsta stila se pojavila još šezdesetih godina 20. veka. Kratko je bio popularan devedesetih godina, a ekspanziju je doživeo početkom 2005. godine pod uticajem glumice Sijene Miler i modela Kejt Mos. 

Iako se šezdesete godine prošlog veka smatraju za početak nastanka boho stila, ipak se može videti da je još sredinom 19. veka ovaj stil bio zastupljen među ženskom populacijom u svetu. Reč boho je potekla od francuske reči bohémien što u prevodu znači romski narod te ne čudi što su odlike ovog stila: cvetni dezen, široke dugačke suknje (najčešće bele boje), „dlakavi“ prsluci, vezene tunike, sečene, kratke jakne, široki pojasevi od lažnih novčića, čizme od krzna ili kaubojke, široki (vrećasti) džemperi kao i vrećaste torbe. Do danas je boho-šik stil znatno napredovao. Suknje su postale kraće, kombinacija starog i novog se sve više prepliću i boho je dobio još nekih trendi detalja o kojima smo vam pisali u tekstu Trendi detalji za proleće/leto 2015.

 

Sa boho stilom sigurno nećete pogrešiti ovog leta. Sve što vam je potrebno je „šljampava“ bela suknja ili haljina, prsluk sa resama, vrećasta torba, cvetići u kosi i mnogo šik narukvica. Budući da su ovog leta u trendu i Flash tatoo, one bi se fantastično uklopile u boho-šik stil.

 

​​

Znamo da ovaj stil karakterišu i heklani detalji. Interesantno je videti i heklani kupaći kostim. Ako se odvažite da nosite heklani kupaći, odlučite se za svetle boje da bi vam istakle tamni letnji ten. U ovom kostimu nije preporučljivo da se kupate, jer se teško suši. U njega se presvucite kada završite sa kupanjem ili kada želite da popijete kaficu sa društvom u nekom od tropskih barova u blizini plaže.Ostavite komentar

Verifikacija