Maslinovo ulje za lepši ten

Napisao: dblogs Objavljeno u: Lice i telo Postavljeno: 2015-07-24 Pregleda: 1725 Komentar: 0

Upotreba maslinovog ulja u beauty svrhe je odavno poznata. Maslinovo ulje se koristi već oko 5000 godina kako u ishrani tako i u kozmetici. Ono neguje i hidrira kožu jer je bogato antioksidansima i E vitaminom. Ovo ulje je izuzetno zdravo za kožu, a njegov kvalitet naročito dolazi do izražaja u toku leta. Čak je i naučno dokazano da korišćenje maslinovog ulja nakon sunčanja smanjuje rizik od razvoja tumora jer ublažava efekte UV zračenja. Zbog svog blagotvornog dejstva, maslinovo ulje će vam pomoći da u toku leta dobijete željeni zlatni ten. Ipak treba voditi računa o nekoliko stvari:

 

1. Ne preporučuje se mazanje ovim uljem u toku celog dana, već u ranim jutarnjim ili kasnijim večernjim časovima, kada sunce nije jako. Preporučuje se po petnaest minuta sunčanja sa obe strane u navedenim terminima.

 

2. Za sunčanje je najbolje koristiti ekstra devičansko maslinovo ulje, nikako ono koje je prerađeno jer ono nema blagotvoran efekat na kožu.

 

 

3. Iako maslinovo ulje ublažava efekat UV zračenja na stanice kože, ono vas ipak neće zaštiti od njega. Ako se namažete sa njim pre sunčanja, postoji velika šansa da ćete izgoreti i oštetiti kožu. Dakle, prvo se sunčajte namazani kremom sa visokim faktorom zaštite, a rano ujutro ili predveče na kratko se sunčajte namazani maslinovim uljem.

 

Trikovi za lepši ten

U novije vreme postoji i nekoliko trikova sa maslinovim uljem koji će vam pomoći da dobijete lepši ten i da pri tome ne izgorite.

 

1. Pomešajte šoljicu maslinovog ulja sa nekoliko kapi ceđenog soka od šargarepe i nekoliko kapi tinkture joda (kupuje se u apoteci). Ulje i šargarepa će vam pomoći da brže dobijete preplanuli izgled, a jod će vas štititi od opekotina.

 

2. Možete i napraviti čistu mešavinu od 4 dcl devičanskog maslinovog ulja sa dve ribane šargarepe. Stavite u staklenu teglu i ostavite nedelju dana na sunčano mesto. Na ovaj način ćete dobiti savršenu kombinaciju prirodnog sredstva za ubrzano dobijanje zlatnog tena.

 

 

3. Ukoliko ipak koristite maslinovo ulje za regeneraciju kože nakon sunčanja,  napravite mešavinu od jedne šolje maslinovog ulja i jednog ceđenog soka od limuna. Mazanjem sa ovom mešavinom ćete pomoći koži da se regeneriše i da se ublaže efekti UV zračenja nakon dana provedenog na suncu.Ostavite komentar

Verifikacija