Šta je to "klovn" konturing?

Napisao: blogs Objavljeno u: Stil Postavljeno: 2015-07-27 Pregleda: 1263 Komentar: 0

Nove varijacije konturinga nam samo pristižu. Ukoliko do sada niste savladali regularno konturisanje, tada kasnite za trendovima, jer su pristigli novi trendovi kao što je strobing (konturisanje bez boja), a tu je sada i novi hit tzv. klovn konturing.  Odmah da vas upozorimo, ne radi se samo o novoj tehnici, već i o odgovarajućim proizvodima koje ćete morati kupiti kako biste isprobali ovu tehniku. Počnite sa kupovinom paleta sa konturing nijansama. Pošto smo već pisali o strobingu, red je da razjasnimo šta bi bio klovn konturing.

Odakle potiče ideja za klovn konturing?

Jutujub blogerka BellaDeLune je odgovorna za pojavljivanje ovog trenda. Ona je postavila video kao odgovor svima koji su je nazvali klovnom zbog njenog regularnog konturinga.  Kako je napisao Daily Mail, ona je dobila veliki broj odgovora na taj video u kojima su ljudi tražili uputstvo za takvu vrstu konturinga. Poznata je malom tzv. emoji-ju koji je sebi nacrtala na čelu koji liči na... pa pogledajte sami. Upravo je zbog toga i postala veoma popularna.

 

Kako se ova tehnika razlikuje od regularnog konturinga?

Ova tehnika podrazumeva malo više stvari od običnog konturinga: senčenje, hajlajtovanje i korekciju boje.  Umesto običnih linija i blokova boja, potrebno je da oslikate svoje lice u geometrijskim oblicima kao da se pripremate za Noć veštica. Glavna razlika običnog i klovn konturinga jeste da nanosite boju u skladu sa pravilima konturisanja vezana za isticanje i skrivanje određenih delova.  Na kraju se sve boje nežno utope (razmažu), pa sigurno nećete izaći iz kuće sa klovnovskim krugom oko usta.

 

Da li se rezultat klovn konturinga razlikuje od običnog konturinga?

Sam proces konturinga se svakako razlikuje, ali slobodno možemo reći da je krajnji rezultat skoro pa identičan. Jedno je sigurno – više ćete se zabaviti!

 

Kako da postignete ovakav izgled?

Ukoliko želite da se ohrabrite i isprobate u ovoj tehnici, proverite video uputstvo na BellaDeLune video kanalu. Sve što će vam biti potrebno je obična konturing paleta sa bojama i bojama za prekrivanje. Bella koristi kremaste proizvode i male četke kako bi dostigla krajnji efekat. Savet: sličica na njenom čelu ima važnu simboliku za njen video, ali možete slobodno preskočiti ovaj deo jer ni po koju cenu nije značajan za vaš makeup. Nadamo se da se razumemo. Ako baš insistirate da uradite sve identično kao i ona, ne zaboravite da dobro izblendate ovaj detalj  na čelu.

 

Više o klovn konturingu pogledajte na videu:

 Ostavite komentar

Verifikacija