Vodič za pakovanje putne torbe

Napisao: blogs Objavljeno u: Stil Postavljeno: 2015-08-05 Pregleda: 2377 Komentar: 0

Ne postoji žena koju ne uhvati euforija pakovanja pred put. „Da li sam sve ponela?“, „Da li imam dovoljno garderobe?“, „Da li ću biti spremna za svaku priliku?“. Ova pitanja uglavnom stvore nepotrebnu paniku, pa  putnu torbu strpamo barem duplo više odeće, obuće, kozmetike i svega ostalog nego što nam je potrebno. Ipak, treba ostati praktična i lepa – jer je to jedini način da potpuno uživamo na godišnjem odmoru. Evo nekih saveta kako da skratite sebi muku i da spakujete sve što će vam trebati: ni manje ni više!

 

  1. Napravi spisak

Kao za sve u životu, tako i kada je pakovanje putne torbe u pitanju veoma važno ostati organizovan i sistematičan. Spisak nemojte praviti dva dana pred put, već mnogo ranije. Neka i pravljenje spiska bude trenutak kada ćete uživati u svom putovanju. Spisak započnite nekoliko nedelja ranije i počnite tako što ćete grupisati potrebne stvari u različite kolone, npr. Jedna kolona je „kozmetika“, druga „odeća“, treća „ostalo“. Ostavite spisak na vidno mesto i kada god vam padne na pamet nešto što će vam možda zatrebati naprosto zapišite.

  1. Ne zaboravite torbicu sa lekovima

Ma koliko je vama u ovom trenutku mnogo važnija kozmetika, i jedan dobar karmin biste svakako zamenile sa pakovanjem zavoja ili gaza, nemojte se šaliti sa tim. Torbicu sa lekovima i prvom pomoći upakujte posebno od svoje torbe, i za nju napravite poseban spisak. Ne zaboravite da se u njoj moraju pronaći lekovi protiv bolova, snižavanje temperature, toplomer, probiotik , krema protiv uboda insekata kao i mini set za eventualno lečenje fizičkih povreda. Nemojte mnogo da se uživite u ovu ulogu, pa ako se desi ozbiljnija situacija obavezno posetite doktora.

  1. Kozmetičke proizvode svedite na minimum

U ovom slučaju je veoma mudro koristiti travel size proizvode, ili uzorke koje niste imale ranije prilike da iskoristite. Ako nosite mleko za telo od 400ml, sigurno da ga nećete čitavo potrošiti, a sa druge strane, otežaćete vašu torbu bespotrebno i zauzećete dragoceno mesto za neke druge, jednako važne stvari. Pripremite se na vreme, kupite manja pakovanja svoje omiljene kozmetike!

  1. Obuća? Ne glumite Carrie Bradshaw

Koliko vam je zaista obuće potrebno? Da li nakon povratka sa godišnjeg razmislite šta ste, a šta niste obuli? Važno je da za svaku priliku imate po nešto, ali gledajte i da bude pomalo univerzalno. Kupite lepše papuče (sandale) za plažu, koje mogu da vam posluže i u večernjim šetnjama. Za putovanje odaberite ipak ili baletanke ili patike, jer uglavnom je prevoz klimatizovan. Osim za putovanje, ova obuća vam može poslužiti i u slučaju kišnih dana. Obuzdajte nagon, ponesite ono što vam je zaista neophodno!

  1. Proveri vremensku prognozu

Bilo da idete na letovanje, ili prolećno-jesenje putovanje, ono što se podrazumeva jeste da proverite vremensku prognozu za mesto u koje idete na period u kom idete. Na taj način (iako prognoza ne mora 100% biti tačna), moći ćete da redukujete stvari u svojoj putnoj torbi u skladu sa najavama. Ipak, bilo gde da putujete, mi vam želimo lepo i sunčano vreme!Ostavite komentar

Verifikacija