Kako se rešiti pega?

Napisao: dblogs Objavljeno u: Lice i telo Postavljeno: 2015-08-05 Pregleda: 1755 Komentar: 0

Pege su ravne, okrugle tačkice braon boje koje se pojavljuju na koži u različitim veličinama. Prema rečima dermatologa, one su znak oštećene kože. Neki od najčešćih uzroka koji dovode do nastanka pega su preterano izlaganje suncu, genetika i hormonski poremećaji. Iako pege mogu biti prisutne na bilo kom delu tela, one se najčešće pojavljuju na onim delovima kože koji su najviše izloženi sunčevim zracima. Postoje mnogi kozmetički tretmani za uklanjanje pega, ali isto tako postoje i prirodni tretmani koje možete sami kući da napravite i isprobate. 

Limunov sok

Limunov sok je visoko kvalitetan proizvod kojimse tretiraju pegice na koži. On ima svojsvo izbeljivača  i nežno će uticati na izbeljivanje ovih braon tačkica na vašem telu. Možete ga koristiti na dva načina. Prvi način je da dva puta dnevno utrljate limunov sok na pege i da ih lagano masirate oko jedan minut. Nakon toga isperite limunov sok mlakom vodom. Drugi način je da napravite piling od limunovog soka i šećera. Piling nanostite dva puta nedeljno na lice i isto tako ga isperite mlakom vodom.

 

 

Koristi pavlaku ili jogurt

Mlečna kiselina koja se nalazi u pavlaci ili jogurtu može da vam pomogne da se oslobodite braon fleka. Ovi proizvodi su posebno dobri za osobe sa osetljivom kožom. Sve što je potrebno jeste da namažete delove kože gde su pege prisutne sa pavlakom (jogurtom). Ostavite nekoliko minuta da se osuši i ne ispirajte je vodom. Umesto vode koristite mekane peškire ili ubruse da odstranite pavlaku sa kože. Tretiranu kožu zatim namažite hidratantnim kremom. Postupak ponavljajte svaki dan sve dok pege ne nestanu.

 

 

Med

Med je odličan preparat za rešavanje pega jer sadrži enzime koji pomažu bržem i lakšem izbeljivanju tamnijih delova kože. Plus, kao prirodni ovlaživač, odličan je za hidrataciju kože. Postoji nekoliko načina da koristite med za rešavanje fleka.

 

 

* Pomešajte kašiku meda sa malo vode i zagrejte na šporetu ili u mikrotalasnoj rerni, kako bi se sjedinili. Kada se prohladi, nanesite ovu mešavinu na problematičnu kožu i sačekajte desetak minuta da se osuši. Nakon toga isperite kožu temeljno mlakom vodom.

 

** Od meda možete napraviti i biljnu masku. Jednostavno ga podmlačite i pomešajte sa pšeničnim klicama. Nanesite masku i ostavite da deluje oko 10 minuta. Temeljno isperite kožu toplom vodom, a zatim odmah hladnom vodom. Ponavljajte postupak tri puta nedeljno, kroz više meseci.

 

*** Još jedna opcija je da pomešate med sa jogutom i ovu masu nanesete na lice. Ostavite 30 minuta da deluje. Isperite mlakom vodom. Ovu masku možete svkodnevno nanositi, sve dok ne dobijete željene rezultate.Ostavite komentar

Verifikacija