Kako da se najefikasnije rešite bubuljica?

Napisao: blogs Objavljeno u: Lice i telo Postavljeno: 2015-08-07 Pregleda: 2815 Komentar: 0

Ne postoji osoba koja se barem jednom u životu nije susrela sa problemom bubuljica. Osim što predstavljaju veliki estetski problem, bubuljice mogu da budu bolne i da ozbiljno naruše vaše samopouzdanje. Pubertetske godine su najkritičnije, ali šta ako se bubuljice nastave pojavljivati i tokom kasnijih godina? Isprobali ste skoro sve preparate i tretmane a one se uporno vraćaju? Onda obavezno pročitajte ovaj tekst do kraja.

Vrste bubuljica

Iako većina nas misli da su bubuljice – k’o bubuljice, to ipak nije tako. Postoje različite vrste, a pola puta izlečenja predstavlja upravo njihovo pravilno identifikovanje. Ukoliko smatrate da niste dovoljno stručni, tada se obratite profesionalnom kozmetičaru, koji će uspešno odrediti koju vrstu bubuljica u stvari imate. U principu bubuljice mogu da se razlikuju: sa belim vrhom (obično se pojavljuju na masnoj koži), bubuljice sa crnom tačkicom na vrhu (obično se pojavljuju usled začepljenja pora prljavštinom, bakterijom ili infekcijom mrtve ćelije kože), potkožne i upaljene bubuljice i ciste (najteži oblik, bubuljica ima oblik vulkana, tvrda je na dodir i ekstremno boli).

Kako da otklonite/ublažite bubuljicu preko noći?

​U zavisnosti od vrste same bubuljice i njenog upalnog stepena, postoje razni načini koji pomažu da se one potpuno uklone, ili drastično smanji izgled upale.

Tretiranje bubuljice losinom napravljenim od cink oksida

Ukoliko uočite bubuljicu tek u nastanku ili već u završnoj fazi sazrevanja, pre spavanja premažite je losionom ili kremom koja sadrži cink oksid. Ipak, pripazite da ovo nanesete samo na područje gde je bubuljica, jer agresivni sastav cink oksida može da isuši kožu okolo. Najbolje je, da na oprano i očišćeno lice nanesete na područje bubuljice cink oksid preparat i legnete da prespavate. Garantujemo fantastične rezultate kada se probudite!

Tretiranje bubuljica medom

Med čini čudesne stvari kada su u pitanju bubuljice!  Med možete koristiti tako što ćete namazati med na bubuljicu, ostaviti da se osuši i odstoji nekoliko sati, a potom isprati mlakom vodom. Nećete verovati koliku razliku med može da učini. On je sam po sebi antibakterijsko i prirodno antibiotsko sredstvo.

Maska od meda i cimeta

Magična maska koja će preko noći da poboljša izgled vašeg lica! Pomešajte cimet i med kako biste dobili gustu smesu. Očisitite vaše lice i nanesite ovu smesu na svoje lice. Prenoćite sa ovom maskom na licu, a ujutru ćete, nakon ispiranja videti zanimljive efekte.

Led

Odlično rešenje kada je upalni proces u pitanju ili čir. Uzmite kockicu leda, umotajte u čistu i mekanu tkaninu i prislonite na upaljeno područje. Trenutno ćete osetiti olakšanje, a što duže držite led, upala će se smanjiti i crvenilo će nestati.

Pasta za zube

Pasta za zube takođe predstavlja veoma efikasno rešenje. Namažite područje bubuljice sa pastom i ostavite da prenoći. Pasta će je potpuno isušiti. Vodite samo računa da ne koristite gel-pastu, već onu belu, za izbeljivanje.Ostavite komentar

Verifikacija